Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!
yoc zuid > hall

Yoga on Call Vinyasa Yoga Teacher Training 2024-2025

met lead trainer Alexander De Waele én ons vaste team

start vrijdag 20 september 2024

Droom je ervan om zélf yogales te geven? Of wil je je eigen ‘practice’ verdiepen en een bredere kijk krijgen op de wondere wereld van de yoga? Eindelijk dé YOC Teacher Training!

Wie

Wanneer?

van vrijdag 20 september 2024
tot en met vrijdag 23 mei 2025
(zie overzicht hiernaast)

Prijs

vroegboek prijs: €2.950,-
normale prijs: €3.250,-
(inclusief YOC Warrior abonnement
t.w.v. €965,-)

Locatie

YOC Zuid > Hall
Oudescheldestraat 16
9000 Gent

Stap met ons mee in een veelzijdig en zorgvuldig samengesteld programma, waarin we jou voorzien van de vaardigheden, de kennis en het vertrouwen om je eerste stappen te zetten als (vinyasa) yogaleraar. Dompel je onder in ons yogabad. Gedurende de hele training volg je zoveel les bij ons als je wil!

“The best way to learn is to teach!”

Onderzoek toont aan dat leerlingen die gevraagd worden om les te geven, de materie beter onder de knie krijgen dan anderen. In onze Teacher Training breng je dit in de praktijk.

In 200 uur, verspreid over 45 namiddagen, krijg je alle hoeken van de Yoga-kamer te zien. Houdingen, ademhaling, meditatie, anatomie, geschiedenis, filosofie en ethiek, alles komt aan bod. Je leert basisreeksen aan, waarmee je je eigen lessen kunt opbouwen én je geeft al heel snel zélf les in een veilige omgeving. Daarnaast is er aandacht voor de meer praktische aspecten van het yogaleraar zijn. Welk statuut neem je aan? Hoe verhoud je je als docent tegenover je leerlingen? Hoe doe je promotie voor je lessen? 

Waarom zou je Yoga on Call kiezen voor je Teacher Training?

Daar zijn veel goede redenen voor!

Eerst en vooral hebben we bijna 20 jaar op de teller staan als yogastudio in Gent. In die tijd bouwden we een zeer ruime expertise op. De docenten die jou begeleiden zijn bij de meest ervaren docenten van Vlaanderen. Ze leerden en blijven leren bij hun eigen, internationaal gerenommeerde, teachers. 

Tijdens de looptijd van de training kun je alle lessen van ons reguliere rooster volgen, deze zijn inclusief! We bieden wekelijks een veertigtal lessen aan in verschillende stijlen, dus er zijn heel wat mogelijkheden om extra ervaring op te doen. Telkens je een les volgt, wordt deze geregistreerd, wat ook meetelt voor je diploma.

Onze Teacher Training is samengesteld volgens de richtlijnen van Yoga Alliance.

 Het curriculum is opgebouwd uit vier grote pijlers

 1. Technieken, Training & Practice (75 uur)

 2. Anatomie en Fysiologie (30 uur)

 3. Yoga Humanities (30 uur)

 4. Professionalisme (50 uur)

De eerste pijler beweegt, ademt en mediteert. 

We behandelen Asana, Pranayama en Meditatie tot in de diepte, en vooral door het te doen!

Asana wordt bestudeerd met aandacht voor historische context, uitlijning, veilige beoefening, alternatieve houdingen en de plaats van de houding binnen een reeks. Een basisreeks wordt aangeleerd in de Vinyasa traditie, maar er is zeker ook aandacht voor de toepassing van houdingen in andere stijlen. Vanuit onze basisreeks(en) put je inspiratie om zelf sequenties op te bouwen rond specifieke thema’s.  

Ademhalingstechnieken zoals Ujjayi, Nadi Shodhana en andere Pranayama, worden verkend met de focus op hun effect op de anatomie en het subtiele lichaam. We hebben het kort over Koshas, Kleshas, Chakras, Nadis en Prana Vayus. 

Meditatie kent vele gezichten. Je leert sleutelbegrippen en maakt kennis met de technieken die wij in onze studio gebruiken. Ook chanting en het gebruik van mantras en mudras  komen aan bod in deze spirituele reis.

De tweede pijler richt zich op jou. Als mens, in lichaam en geest.

Anatomie wordt belicht in functie van de beoefening van yoga. Je leert uitgebreid over het skelet als systeem. De belangrijkste beenderen, gewrichten en spieren die je in Asana gebruikt, komen hier aan bod. 

Fysiologie gaat over onze cardiovasculaire, endocriene, digestieve en ademhalingsstelsels. Hoe staan ze in verband met de beoefening van yoga? Welke spieren gebruik je bij het ademen? Wat met hormonen? We bekijken de ‘fight, flight, freeze’ stress-reactie, de vagale theorie, én de algemene connectie tussen geest en lichaam, die eigenlijk één zijn. 

Biomechanica legt de focus op veilig bewegen binnen je fysieke mogelijkheden. Evenwicht, verantwoord stretchen en bewustzijn gaan hier hand in hand. Contraïndicaties, het vermijden van verkeerde uitlijning en het aanreiken van alternatieve houdingen, komen hier aan bod.

De derde pijler gaat op zoek. Naar de oorsprong. Naar de zin. Naar het goede.

Geschiedenis betekent op zoek gaan. Naar de oorsprong van het woord Yoga, naar oude bronnen zoals de Veda’s, naar archeologische aanwijzingen. We belichten de oorsprong van Vinyasa en andere, verwante soorten yoga.

Filosofie stelt vragen over de wereld en de mens en probeert vervolgens antwoorden te formuleren. Wat zeggen de Yoga Sutra’s van Patanjali en hoe verhoudt zich dit tot onze moderne wereld?Wat kunnen we nog leren uit de Bhagavad Gita, de Upanishaden en de Hatha Yoga Pradipika?

Ethiek maakt deel uit van filosofie maar gaat vooral over moraal. Wat is (moreel) goed om te doen, hoe kan ik ‘goed’ leven? De Yoga Sutra’s geven richtlijnen die nog steeds actueel zijn. Hoe kunnen we dat toepassen in onze tijd, met aandacht voor gelijke rechten, respect en een verantwoordelijke houding ten opzichte van onze studenten? Zelfreflectie is een sleutelwoord!

De vierde pijler geeft je ‘métier’. Je leert de knepen van het vak.

Lesmethodologie

Hoe sta je voor de groep? Welke reeks bied je aan, in welk tempo? Op welke manieren geef je aanwijzingen? Verbaal, visueel en/of fysiek?

Professionele ontwikkeling

Welke organisaties kunnen van belang zijn in je ontwikkeling? Verbind je je ertoe om ethisch te handelen? Wil je levenslang blijven leren? Ben je bereid tot een algemene professionele houding, die zich uit in stiptheid, betrouwbaarheid en respect?

In deze module is er ook aandacht voor marketing en promotie, bedrijfsvormen en verzekeringen.

Practicum

Leren is doen. Lesgeven. Doorheen de hele Teacher Training worden momenten gecreëerd om dit te doen. In een veilige omgeving, met begeleiding en tips van ons team.

Team

Alexander De Waele: lead trainer

Egon Meerschaert: anatomie

Francis Wildemeersch: geschiedenis & filosofie

Diana Puteani-Holl: subtle body

Thip Boonchan: yin & yang

Giel Vandecaveye: seasonal adaptation

Mathieu van Steenberge: marketing

Michèle Weiss: mantra, mudra, restorative yoga

Lyza Michiels: meditatie, yoga nidra

Ilse Hubrecht: class management

Sarah Kusters: flow

Dolly Voeten: coördinatie én jouw aanspreekpunt

Data

De training gaat telkens door op vrijdag en zaterdagnamiddag. We kiezen voor een 'deep dive' van vrijwel wekelijks les (wees niet bang, er zijn voldoende rustweken) , maar in totaal minder lesuren per dag (4-5 uur). Waarom? Ons menselijk brein is gemaakt om maar 'zoveel' informatie op korte termijn te verwerken. Wij zijn ervan overtuigd dat je meer leert in regelmatige, korte lesblokken, dan in maandelijkse intensieve weekenden van meer dan 20-25 uur les (om aan de benodigde 200 uur te komen).

Op vrijdagen is er les van 13.30-17.30 uur.

Op zaterdagen is er les van 13.00-18.00 uur.

2024

 • vrij 20 en za 21 september (openingsweekend)

 • vrij 27 en za 28 september

 • vrij 11 en za 12 oktober

 • vrij 18 en za 19 oktober

 • vrij 8 en za 9 november

 • vrij 15 en za 16 november

 • vrij 22 en za 23 november

 • vrij 6 en za 7 december

 • vrij 13 en za 14 december

2025

 • vrij 10 en za 11 januari

 • vrij 17 en za 18 januari

 • vrij 24 en za 25 januari

 • vrij 7 en za 8 februari

 • vrij 14 en za 15 februari

 • vrij 21 en za 22 februari

 • vrij 14 en za 15 maart

 • vrij 21 en za 22 maart

 • vrij 4 en za 5 april

 • vrij 25 en za 26 april

 • vrij 9 en za 10 mei

 • vrij 16 en za 17 mei

 • vrij 23 mei (closing ceremonie)

Yoga Alliance

Wij volgen de richtlijnen van Yoga Alliance bij het zorgvuldig samenstellen van deze training. De accreditatie gebeurt voor en tijdens de looptijd van de training. Aan het einde van de training kunnen we je een certificaat met de RYS-200 zegel uitreiken.

Inschrijven

Iedereen met minstens 1 jaar yoga ervaring kan zich inschrijven. Het maakt niet uit in welke yogastijl jouw ervaring ligt. De Vinyasa leer je bij ons! Als je gemotiveerd bent en je kunt je zeer regelmatig vrijmaken op vrijdag en zaterdag, ben je van harte welkom!

Sluit je bij ons aan op deze transformerende reis en ontgrendel je potentieel als bekwame yogaleraar, begin aan een pad van zelfontdekking, welzijn en vervulling.

Druk op bovenstaande knop en meld je aan voor onze training!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust en stuur ons een e-mailtje.

BEPERKT AANTAL PLAATSEN

Wij stellen deze training open voor maximaal 24 studenten om een persoonlijke aanpak te kunnen garanderen.

Prijs

Schrijf je jezelf in vóór 1 mei 2024 dan bedraagt de prijs 2.950 euro

Dit is inclusief onbeperkt les volgen bij Yoga on Call gedurende de volledige looptijd van de training! Elke deelnemer krijgt ons Warrior abonnement toegekend voor de periode van 20 september 2024 tot en met 23 mei 2025 (ter waarde van €965,- euro). 

Indien je inschrijft ná 30 april bedraagt de prijs 3.250 euro. Om gebruik te kunnen maken van de vroegboekkorting van €300 euro dient jouw inschrijving ten laatste op dinsdag 30 april middernacht binnen zijn.

BETALING

Na inschrijving via bovenstaande knop krijg je een bevestigingsmail met de verdere betaalmogelijkheden. Om je plaats te verzekeren schrijf je, na ontvangst van de bevestigingsmail, een voorschot van €500,- euro over op het rekeningnummer medegedeeld in de email. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van dit voorschot.

FACTUUR

Wens je een factuur? Vermeld bij inschrijving direct de juiste gegevens (inclusief je btw- of ondernemingsnummer bij opmerkingen).