Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!
workshop

Zeg JA tegen rust

met Lyza Michiels

vrijdag 7, 14 en 21 juni

'Durf te rusten programma' op vrijdagnamiddag.
Een programma van drie weken om je in staat te stellen opnieuw te leren Rusten.

Wie

Wanneer?

vrijdag 7, 14 en 21 juni
telkens van 14.30-17.00 uur

Prijs

245 euro

Schrijf je in vóór 1 mei en je ontvangt
van ons een schapenwollen yogamatje!

Locatie

YOC Zuid > Hall
Oudescheldestraat 16
9000 Gent

DOEL VAN HET PROGRAMMA:

Een oase voor jou creëren om de cyclus van vermoeidheid te doorbreken en vanuit een goed uitgeruste positie de moed vinden om een zinvol bestaan te leiden. Het is lastig om te rusten wanneer je geleerd hebt om continue door te gaan en ‘aan’ te staan. Onze maatschappij hecht veel waarde aan doen en presteren. In onze snelle, altijd actieve cultuur kan het een uitdaging zijn om prioriteit te geven aan rust. We hebben geleerd om productiviteit gelijk te stellen aan succes, en het idee van vertragen kan het gevoel geven dat we achterop raken. Maar de waarheid is dat de tijd nemen om diep te rusten een van de meest gedurfde en moedige dingen is die je voor jezelf kunt doen.

WAAROM ZOU JE DIT PROGRAMMA VOLGEN?

 • nieuwe dimensie van rust / diepe innerlijke rust ervaren

 • verlichting van lichamelijke klachten

 • alternatief voor slaapmedicatie

 • zeer geschikt bij verlichting van angstklachten, chronische pijn en depressieklachten

 • je zenuwstelsel kalmeren en een diep gevoel van ontspanning ervaren

 • verbinding maken met wie je diep vanbinnen bent en je diepste verlangens leren manifesteren

 • meer genieten in je leven en een algemeen gevoel van tevredenheid ervaren

 • negatieve en oude gedachtepatronen leren doorbreken die ervoor zorgen dat je steeds weer in een cyclus van stress en burn-out komt.

Ja zeggen tegen rust is het mooiste geschenk dat je jezelf cadeau kan doen, vooral in een cultuur waar druk zijn en voortdurend in actie zijn vaak voorrang heeft op gezondheid. Wanneer we ervoor kiezen om de tijd te nemen om diep te rusten, sturen we een bericht naar onszelf en de wereld dat ons welzijn ertoe doet. We zeggen dat we onszelf voldoende waarderen om het rustiger aan te doen en voor ons lichaam, onze geest en onze ziel te zorgen.

Elke sessie bestaat uit een ontspanningsoefening, adembewustzijn, yin yoga en een yoga nidra sessie. Er zijn drie lagen van uitputting. Door consequent yoga nidra te beoefenen en de andere oefeningen te doen, wordt je je hiervan bewust en wordt elke laag van uitputting effectief opgeruimd.

Week 1 : Rusten

Rusten behandelt de fysieke uitputting. We gaan op een diep niveau ontspannen. De nadruk ligt hier op rust en beter slapen want als je niet genoeg rust vind zal je lichaam moe zijn. Rust is altijd de eerste stap naar welzijn

Week 2 - Loslaten

In de loslaat fase beginnen we lagen van vermoeidheid en uitputting van emotionele en mentale aard op te ruimen. In ons moderne en hectische leven kunnen we zo vastzitten in ons fysieke lichaam. We kunnen het heel moeilijk vinden om voorbij het fysieke lichaam te gaan. Zelfdestructieve gedachten en gewoonten loslaten. Je gaat dat deel ontketenen dat hunkert naar aandacht.

Week 3 - Opstaan

Als je voelt dat je niet zinvol en goed bezig bent zal deze fase je hierbij helpen.

---

WAT ONTVANG JE ALLEMAAL?

 • Drie live sessies van 2,5 uur op vrijdagnamiddag

 • Omarm de stilte oogkussentje

 • Selfcare rituelen boekje

 • Drie Omarm de Stilte Yoga Nidra-meditaties voor elke fase van rust, loslaten en opstaan

 • Bonus meditatie : ontdek je intentie

 • Omarm de stilte journal

 • Als je inschrijft vóór 1 mei ontvang je van ons ook een schapenwollen yogamatje t.w.v. € 50,-

De belangrijkste instructie voor dit programma is om elke dag zelf yoga nidra te beoefenen. Ik heb speciale meditaties gemaakt die ontworpen zijn als aanvulling op elke fase. Tijdens de live sessies kan je al je vragen, ervaringen, doorbraken of uitdagingen delen. Daarnaast kan je reacties, ervaringen, en contact leggen met jouw rustgenoten.

Liefs, Lyza

-----------

Toegankelijk voor iedereen met interesse in meer rust!

De workshopreeks gaat door bij 6 inschrijvingen. Zeg het voort! Indien niet voldoende deelnemers, krijg je het inschrijfgeld uiteraard integraal terug.

---------

Annuleringsvoorwaarden:

Tot één maand voor de aanvangsdatum kan de deelnemer annuleren met terugbetaling van het inschrijfgeld, minus een administratieve kost van 10 euro. Bij annulering tot 8 dagen voor de aanvangsdatum wordt 50% van het totale inschrijfgeld in rekening gebracht. Bij annulering nadien wordt geen inschrijfgeld terugbetaald.