Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!
yoga retreat

Zomerweek in Chateaux Frandeux, Rochefort

met Sarah Kusters

vrij 26 juli t/m vrij 2 augustus

Zeven dagen genieten in eigen land op het prachtige domein van Chateau Frandeux! Sarah dompelt je een week lang onder in een oase van rust....

Wie

Wanneer?

vrijdag 26 juli (vanaf 17 uur)
t/m vrijdag 2 augustus (tot 10.00 uur)

Prijs

Prijzen variëren tussen de 1.075 en 1.450 euro all-in voor 7 nachten.
De prijs wordt bepaald door:

 • 1 of 2 persoonskamer
 • met of zonder eigen badkamer
 • met of zonder zicht op de vijver

Na inschrijving (knop hierboven) krijg je van ons via e-mail een link met alle keuzemogelijkheden en de bijbehorende prijzen.

Locatie

Chateau Frandeux
Rue des Pèlerins 4
5580 Mont-Gauthie

Onthaast in de prachtige omgeving van Chateau Frandeux. Het Domein is gelegen in een verstild natuurgebied. Het gebied wordt ook wel het Land van de Valleien genoemd. Een land van kastelen met een rijk en gevarieerd erfgoed. Op het Domein zijn twee waterpartijen aanwezig: een klein meer, idyllisch gelegen in het bos en door middel van een kleine waterval verbonden met het grote meer waar het Château aan gelegen is. In het meer kan uitstekend gezwommen worden! De mooi aangelegde vlonders en terrassen maken het hier zalig toeven in de zomer. Grenzend aan het meer bevindt zich 25 hectare eigen bos met een mooi beekdal waarin je ongestoord kunt.

Onze groep loopt parallel met de jaarlijkse groep van David Dewulf. Sarah geeft haar eigen programma met véél yoga, maar er zullen zeker wat kleine momenten van kruisbestuiving zijn. Alleszins begeef je je in een groep van vele gelijkgestemden!

Yin & Yang Yoga

Na een eerste kopje koffie of thee laat Sarah jou ‘s morgens langzaam wakker worden met een Mindfulness Meditatie. Na het ontbijt neemt ze je mee in een trage Vinyasa Flow voor alle niveaus met de nadruk op het verbinden van beweging en ademhaling, het verbinden van lichaam en geest.

In de late namiddagen eindigen we de dag met een heerlijke Yin Yoga sessie en de avonden sluiten we de dag af met een diep relaxerende Yoga Nidra, pranayama of yoga filosofie kring waarna je helemaal klaar bent voor een weldoende nachtrust. In Yin Yoga werken we op de diepere lichaamsweefsels en fascia om de spieren volledig te laten ontspannen en het bindweefsel te laten verzachten. We brengen rust en harmonie. Met Yoga Nidra beland je in een toestand tussen slapen en waken, hierbij word het natuurlijke evenwicht van je lichaam hersteld, een antidotum voor stress en onrust.

De yogasessies tijdens de reis zijn dan ook ontspanningsmomenten voor iedereen. Het gaat tenslotte om meer dan een reeks oefeningen. We laten je bewust worden, jezelf aanvaarden. Het is jouw moment. De yogalessen zetten een stop op de gejaagdheid en laten je relaxen, terwijl ze je opvullen met nieuwe energie. Het niveau is voor iedereen toegankelijk gezien Sarah voldoende opties geeft voor zowel beginners als uitdagingen voor de gevorderde yogi.

Voorbeeld dagindeling

(tijdstippen zijn indicatief – programma is facultatief)

 • 08.00: Meditatie

 • 08.30: Ontbijt (aan de vijver bij mooi weer!)

 • 10.00-11.30: Vinyasa Yoga Easy Flow

 • 13.00: Lunch (aan de vijver bij mooi weer!)

 • In de namiddag is er vrije tijd is om te ontspannen op het mooie domein, te zwemmen, een sauna te nemen, of om de omgeving (samen) te verkennen.

 • 16.30-17.30: Yin Yoga

 • 18.00: Diner (aan de vijver bij mooi weer!)

 • 20.00: Yoga Nidra, pranayama of yoga filosofie kring

Het eten is biologisch vegetarisch en wordt ter plaatse vers bereid door een chef kok! Dieetwensen kunnen bij inschrijving doorgegeven worden.

Tijdens onze retreats creëren we een ongedwongen sfeer. Veel is mogelijk en niets moet. Genieten volgens je eigen ritme staat voorop! Ben je graag volop in de groep? Dat kan! Begeef je je liever langs de rand van de groep? Ook daar is ruimte voor. Pik je graag elk yogalesje mee? Wees welkom! Slaap je liever een keertje uit? Zeker doen!

Meer over Sarah: www.sarasana.be

------

Inschrijven

Om in te schrijven, klik je hierboven op 'registreer nu'. Bij opmerking vermeld je met wie je (eventueel) de kamer deelt of dat je op zoek bent naar een kamergenoot. Wij doen ons beste om iemand te vinden voor jou!

Prijzen variëren tussen de 1.075 en 1.450 euro all-in voor 7 nachten.

De prijs wordt bepaald door:

- 1 of 2 persoonskamer

- met of zonder eigen badkamer

- met of zonder zicht op de vijver

Na inschrijving krijg je van ons via e-mail een link met alle keuzemogelijkheden en de bijbehorende prijzen.