Adem!

Ideaal voor: mensen die meer voeling willen met hun ademhaling en/of deze willen verbeteren

We leven in het ritme van de ademhaling. Daarop afstemmen leidt jou naar je stille, innerlijke natuur. De subtiele adem heeft een krachtige helende energie waardoor veel spanningen afnemen. Voor de spirituele liefhebbers is het een belangrijke tool tot transformatie.

Kenmerken van Adem!

  • We starten met het zachtjes opwarmen van de rug en heupen. Je bereidt je lichaam voor op comfortabel te zitten in bijvoorbeeld kleermakerszit (geen zorg, er zijn ook andere manieren om te zitten!).

  • We observeren de uiterlijke, fysieke ademhaling, we bouwen ademhalingsbewustzijn op.

  • We beoefenen ademhalingstechnieken uit diverse yogatradities (klassieke pranayama) én uit de QiGong.

  • We gebruiken innerlijk mantra’s om regelmaat en structuur te brengen in de ademhaling.

  • We creëren een vloeiende, langzame en comfortabele ademhaling.

  • We zoeken een stil moment waarin je volledig geabsorbeerd wordt door je eigen ademhaling.

Als we opgewonden zijn is de adem snel en zwaar. Als we ontspannen zijn is de ademhaling eerder traag en diep. Niet diep en volledig kunnen ademen, kan dan frustrerend zijn. Wat bovendien nog meer onevenwicht schept. De ademhaling is één van de belangrijkste bronnen voor een vitaal leven en een gezond lichaam. Van zodra je de oefeningen beheerst en regelmatig oefent, zal je energielevel in balans komen en de geest verstillen. Bovendien verhoog je de ademhalingscapaciteit van de longen. 

"Terwijl de uiterlijke adem het lichaam voedt, voert de innerlijke adem de levendige kwaliteit van verlichting naar ons hele wezen." - Tarthung Tulku -

Jouw docenten

Nieuw hier?

Wil je naar de les komen? Fijn! Je kan op eender welk moment tijdens het jaar instromen. Boek een proefles via ons lessenrooster of klik hier rechtsboven even op 'start nu'.