Check onze zomer special! In juli & augustus onbeperkt yoga + toegang tot de videotheek.

Iyengar Yoga

Ideaal voor: mensen die houden van tijd, aandacht en precisie

In deze lessen blijf je langer in de houding en is er veel aandacht voor detail, precisie en symmetrie. We maken gebruik van steunelementen als blokken, dekens, bolsters, stoelen, riemen, muurtouwen, etc. Door precisiewerk is het tempo eerder traag, maar niettemin krachtig en energetisch!

Kenmerken van Iyengar Yoga

  • Je blijft langer in de houding. Er is geen flow, zodat je tijd hebt om aandacht te schenken aan de juiste plaatsing en je ervaring van de houding kunt verdiepen.

  • Er is veel aandacht voor details, precisie en symmetrie in de houdingen.

  • De leraar geeft verbaal veel instructies en fouten worden gecorrigeerd bij de leerlingen.

  • Hulpmiddelen zoals blokken, riemen, dekens, stoelen, touwen en de muur worden gebruikt om houdingen juist te kunnen uitvoeren, het risico op kwetsuren te voorkomen en het toegankelijk te maken voor jong en oud, beginners tot gevorderden.

  • Door het precisiewerk is het tempo eerder traag, de nadruk wordt gelegd op kracht, weerstand, flexibiliteit en balans. Het is vooral een actieve vorm van yoga, in contrast met de passieve ontspanningsyoga.

  • Aandacht voor de ademhaling is er wel in de beginnerslessen, maar met pranayama (ademhalingsoefeningen) wordt pas gestart bij de Level 2 lessen, om forceren te voorkomen.

  • De volgorde van de houdingen is belangrijk en speelt een rol bij het effect van de les.

  • Iyengar Yoga is tevens ontwikkeld als fysieke therapie voor lichamelijke en psychische problemen.

Bekijk hier een compilatie van onze lessen Iyengar Yoga en maak kennis met onze docenten! Dit geeft je een eerste beeld van wat je mag verwachten. Niets kan echter op tegen jouw persoonlijke ervaring! Kom dus gewoon proberen. Liefst een aantal keren. Dan pas weet je wat yoga voor jou kan betekenen en welke stijl of welke stijlen jou het meest liggen.

Nieuw hier?

Wil je naar de les komen? Fijn! Je kan op eender welk moment tijdens het jaar instromen. Boek een proefles via ons lessenrooster of klik hier rechtsboven even op 'start nu'.