Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!

Somatic Movement

Ideaal voor wie spanningen in het lichaam wil losmaken door aandachtige, langzame bewegingen

De somatic movement-lessen zijn gebaseerd op de therapeutische bewegingsleer van Thomas Hanna en uitermate geschikt voor mensen die zich willen verlossen van chronische pijn, spanningen, trauma en een slechte ademhaling. Het is een ideale bewegingsvorm om lichaam en geest in balans te houden.

Wat is somatic movement?

Het menselijk lichaam leeft en beweegt door een ingenieus, holistisch evenwicht. Door een brede waaier aan spanningen, onderdrukte emoties, een slechte lichaamshouding, repetitieve bewegingen, enzovoort gaan er zich onbewuste patronen in het lichaam nestelen. Daardoor verliezen ons brein en ons zenuwstelsel de controle over het bewegings- en ademhalingsapparaat genaamd ‘sensory motor amnesia’.

Tijdens somatic movement maken we bewust specifieke, langzame bewegingen. Zo leren onze hersenen opnieuw de onbewuste spanningen in het bewegingsapparaat te ‘ont-spannen’. Daardoor wordt fysieke pijn verzacht, kan oud zeer geleidelijk aan helen en wordt het evenwicht in het lichaamsapparaat hersteld. Na verloop van tijd zal je merken dat je beter kan slapen, je spijsverteringssysteem zich herstelt en je gemakkelijker kan ademen.

Mensen ervaren somatic movement als aangenaam en ontspannend. De drie kernaspecten van de bewegingsleer zijn: een ontspannen ademhaling, een vol bewustzijn, en langzame bewegingen om zo spanning te lossen. Op die manier leer je jezelf en je lichaam vanuit diepere dimensies kennen en observeren.

Jouw docenten

Nieuw hier?

Wil je naar de les komen? Fijn! Je kan op eender welk moment tijdens het jaar instromen. Boek een proefles via ons lessenrooster of klik hier rechtsboven even op 'start nu'.