Check onze zomer special! In juli & augustus onbeperkt yoga + toegang tot de videotheek.

Yoga Nidra

ideaal voor: mensen die op zoek zijn naar ultieme rust en relaxatie

Yoga Nidra wordt ook yogaslaap of yogische slaap genoemd. Het is een vorm van diepe, gestructureerde meditatie en ontspanning waarbij je liggend de stem volgt van de docent. Je bewustzijn bevindt zich tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je diepe slaap. Eén sessie staat gelijk aan drie uur slaap. Nadien voel je je verfrist en uitgerust. Het is een effectieve techniek om je in een half uur lichamelijk, geestelijk en emotioneel volkomen te ontspannen.

Kenmerken van Yoga Nidra

  • Bij het beoefenen van Yoga Nidra keer je naar binnen zodat je uiteindelijk in een toestand tussen slapen en waken komt, waarin je lichaam een natuurlijke staat van evenwicht kan vinden. Het innerlijk bewustzijn blijft wakker. Zo kunnen lichamelijke en geestelijke spanningen worden losgelaten en blokkades worden doorbroken.

  • Onderzoek toont aan dat Yoga Nidra effectief is bij het behandelen van kwalen als posttraumatische stress, verslaving, angstigheid, slapeloosheid, depressie, burn-out, pijn, migraine en astma.

  • Bij uitdagingen en in stressvolle situaties helpt Yoga Nidra je om rustig en gefocust te blijven.

  • Het ontspannend effect van een half uurtje Yoga Nidra staat gelijk aan drie uur slaap.

  • Yoga Nidra is toegankelijk voor iedereen. Je hebt geen ervaring nodig met meditatie of yoga.

  • We nemen eerst de tijd om een aangename, liggende houding te vinden. Na een woordje uitleg duurt de effectieve Yoga Nidra ongeveer 35 minuten. De stem van de docent spreekt ons doorheen een gestructureerde meditatie langs de verschillende stadia van bewustzijn.

  • Na de Yoga Nidra heb je voldoende tijd om je lichaam te laten ontwaken.

Nieuw hier?

Wil je naar de les komen? Fijn! Je kan op eender welk moment tijdens het jaar instromen. Boek een proefles via ons lessenrooster of klik hier rechtsboven even op 'start nu'.